Invisalign er den usynlige bøjlebehandling

Ofte stillede spørgsmål om Invisalign

Hvad er Invisalign®?

Invisalign® er individuel fremstillede serier af aftagelige skinner, der gradvis flytter tænderne mod den ønskede tandstilling. Både teenagers, voksne og ældre kan få tandregulering med Invisalign®, hvis tænderne er sunde og omfanget af tandafvigelserne tillader det.

Hvad koster en Invisalign® behandling?

Det afhænger af omfanget af behandlingen, samt om kun den ene kæbe eller begge kæber skal have tandregulering. For en fuld behandling af begge kæber koster det ca. 40.000 kr. 

Mindre behandlinger ca. 25-35.000 kr. 


Hvad er forskellen mellem fast bøjle og Invisalign?

Invisalign® er aftagelige skinner som bruges 22 timer/døgn i 7 dage, hvor du skifter til næste skinne.

Du kan have friheden til at renholde dine tænder, spise som du plejer uden bøjle, samt have færre nødbehandlinger end med fast bøjle. Ganske få vil opdage du får rettet tænder. 

Hvordan er forløbet med en Invisalignbehandling?

Vi mødes til en konsultation, hvor vi grundigt gennemgår dine tænder og oplyser dig om muligheden for at rette dine tænder med Invisalign®. Du får her en individuel fast pris og en betalingsaftale. Vi kræver 10.000 kr. aconto, mens det resterende beløb kan betales eller afdrages over 12 mdr uden gebyr.

Herefter tages en 3D-scanning af tænderne, samt foto og røntgenbilleder.

En plan udarbejdes i en 3D software (Clincheck) over 6 uger, hvorefter dine skinner (aligners) sendes til os.

Hvad er Invisalign® attachments for noget?

Ved udleveringen af dine aligners påsættes små plastknapper (attachments) på udvalgte tænder for effektivt at kunne flytte dem, samt evt. let beslibning mellem udvalgte tænder.​

​​

Hvor ofte skal jeg komme og hvor lang tid tager en Invisalignbehandling?

Vi mødes hver 6.-8. uge igennem behandlingen. Her får du nye aligners og vi følger sammen fremskridtet i din behandling. Der vil ofte blive behov for bestilling af yderligere aligners (refinements) for at opnå de sidste detaljer.

En invisalignbehandling tager mellem 6-18 mdr.

 

Er der nogle forholdsregler?

Skinnerne skal bruges 22 timer/døgnet for at få effekt. De udtages ved spisning og tandbørstning. Der vil komme let ømhed i tænderne et par dage, når en ny skinne tages i brug. I enkelte tilfælde i starten kan talen og spytmængden påvirkes i en kort periode. En ny skinne kan have en skarp kant, som glattes med en neglefil, samt kan en attachment falde af og skal påsættes på tanden igen. 

Hvad sker der når jeg er færdig med min behandling?  

Vi følger dig i 2 år for at se at resultatet er stabilt. Ofte vil vi påsætte en retentionstråd i underkæben og måske overkæben, samt en klar holdeskinne i overkæben til natbrug.   

Kan teenagers få Invisalign®?

Ja. Hvis næsten alle mælketænder er skiftet og afvigelserne i tandsættet kan rettes med Invisalign, så er det ingen hindring at være teenager.

Hvorfor få min Invisalignbehandling hos Specialtandlægerne?

Vi beskæftiger os kun med tandregulering og har en 3 årig videreuddannelse i tandregulering. Det er din garanti for en sikker og effektiv behandling. Vi har stor erfaring netop med invisalign® og behandler et større antal patienter hvert år.

For at kunne afgøre om dine tænder kan rettes med Invisalign®, kan du kontakte klinikken og bestille en tid til forundersøgelse. Klinikken ligger i Roskilde, men vi modtager også patienter fra området omkring Køge og Taastrup. Du kan kontakte os på telefon kontaktformularen.​

Kontaktoplysninger

​​Specialtandlægerne i Roskilde ApS

​​Algade 12, 2. sal, 4000, Roskilde

​CVR-nr.: 27926029

​​Telefon:

​​46 36 50 33

​E-mail:

Roskilde@specialtan​dlaegerne.com​

Åbningstider

​Mandag...............     07.45 - 15.00

Tirsdag................     07.45 - 15.00

Onsdag...............      08.00 - 18.00

Torsdag...............     08.00 - 16.00

Fredag.................     Lukket

Telefontid dagligt 8.15 - 15.00

Vurderet 4,3 / 5 stjerner på baggrund af 16 anmeldelser på Facebook

Specialtandlægerne  |  Algade 12, 2. sal, 4000 Roskilde  |  Telefon: 46 36 50 33  |  E-mail: Tryk her