Kæbeflytning

Metalbrackets

Det er den klassiske gennemprøvede standard behandling til opretning af tænder. Den findes i forskellige udgaver afhængig af det tandregulerings-problem, som skal løses. Kan også fås med farvede elastikker.

Usynlige brackets

Det er en fastsiddende bøjle, som sidder på bagsiden af tænderne og derfor slet ikke kan ses. Anvendes til personer, hvor det kosmetiske krav er stort. Man skal være opmærksom på, at talen i begyndelsen af behandlingen vil være påvirket

Aftagelige bøjler​

Det er tandregulerings-apparatur, som kan tages ud af munden. De sidder fast ved hjælp af metalbøjler, som griber om tænderne. De anvendes som oftes til børn, fordi der er mulighed for brug selvom en mælketand falder ud. De løse (aftagelige) bøjler kan dog også anvendes til små tandreguleringer af skæve tænder hos voksne.

Keramikbrackets

Det er en fastsiddende bøjle, som lige så god som en metalbøjle, men kosmetisk meget mere acceptabel. Den bruges ofte til at rette skæve tænder på voksne

Invisalign

Det er aftagelige bøjler, som består af et antal individuelt fremstillede gennemsigtige plastskinner, som langsomt flytter tænder. Skal anvendes 22 timer i døgnet. Tages ud ved spisning og tandbørstning. Virker i 7 dage, hvorefter en ny skinne tages i brug. Kan bruges til at rette moderat skæve tænder (tandstillingsfejl) hos voksne og børn.