Skæve tænder2018-12-05T10:46:12+00:00

Skæve tænder

Vi retter dine skæve tænder ud

De fleste mennesker har skæve tænder i større eller mindre grad. Hos nogle patienter er de så skæve, at det kræver behandling. Det kan enten være fordi tænder, tyggemuskler eller kæbeled kan tage skade. Eller fordi patienten ønsker at få lige og regelmæssige tænder.

Hvorfor har man skæve tænder?

Årsagen til skæve tænder er en kombination af arv og miljø.

Det skal forstås sådan, at kæbernes størrelse og placering til dels er betinget af arv, det samme gælder tændernes størrelse og antal.

Tænder og kæbers placering kan også påvirkes af lokale funktionelle faktorer. For eksempel vil langvarig brug af sut eller fingersutning betyde, at patienten kan udvikle skæve tænder med et stort overbid. På samme måde kan en livlig tunge betyde, at fortænderne i over- og undermund skubbes fra hinanden, så man ikke kan bide ting over med fortænderne. Det kaldes også for åbent bid.

Behandling

En tandreguleringsbehandling sigter mod at stille tænder og kæber i harmoni med resten af ansigtet og derved skabe et æstetisk flot resultat.

Behandlingen skal desuden sikre, at tænderne kan bevares sunde hele livet og med en optimal funktion af tunge, læber, tyggemuskler og kæbeled. Så ønsker du et liv uden skæve tænder, skal du tage fat i Specialtandlægerne i Roskilde.

Få mere information

Du kan kontakte klinikken i Roskilde på telefon 46 36 50 33 eller sende en mail på roskilde@specialtan​dlaegerne.com og hør, hvad dine muligheder er. Vi modtager gerne patienter fra eksempelvis Køge og Taastrup.