Tandregulering for voksne & børn

Specialtandlægerne i Roskilde tilbyder tandregulering til både børn og voksne. Vi modtager gerne patienter fra området nær Køge, Taastrup og Roskilde.

​Få tandregulering som voksen

Tidligere mente man, at tandregulering kun var for børn, men den teknologiske udvikling og nye bøjletyper har gjort behandlingen lettere og mere effektiv. I dag kan alle uanset alder få rettet tænder – det er aldrig for sent.

Tandregulering kaldes også ortodonti.

Tandregulering for børn

I Danmark bliver alle børn i løbet af skoletiden undersøgt af en specialtandlæge i tandregulering. Barnet bliver tilbudt gratis behandling, hvis der er tandstillingsfejl, som er så udtalte, at de opfylder de kriterier, som er opstillet af Sundhedsstyrelsen. Behandlingen foregår i kommunalt regi.

Når man er 16 og 17 år kan behandlingen foregå i privat regi.

Selvom man ikke opfylder kriterierne for offentlig behandling, kan man dog stadig have et ønske om tandregulering. Vi tilbyder tandregulering for alle tandstillingsfejl mod egenbetaling.

Bøjlerne i forbindelse med tandregulering

Når voksne skal have fortaget en tandregulering, vil det oftest være nødvendigt med en fastsiddende bøjle, men mange voksne viger tilbage for at optræde med ‘togskinner’ på tænderne. Der er derfor udviklet mere kosmetiske acceptable bøjletyper.

Man kan vælge en bøjle, hvor låsene sættes på tændernes bagside, så bøjlen ikke kan ses. Det er en mere kompliceret teknik, og det er derfor også en dyrere løsning.

Invisalign er en helt ny og praktisk talt usynlig måde at få rettet tænder på. Her rettes tænderne ved hjælp af en serie gennemsigtige plastskinner, der skal bruges både om dagen og om natten og kun tages ud når man spiser og børster tænder. Det er dog ikke alle tandstillingsfejl, som kan rettes med denne bøjle.

Behandlingen

Hvor længe man skal gå med bøjle afhænger af, hvor meget tænderne skal rettes, men de fleste skal regne med 12 til 18 måneder. I den periode skal bøjlen kontrolleres og strammes op ca. hver 6. til 8. uge.

Efter en tandregulering er det meget vigtigt at tænderne fastholdes i den nye stilling. Det vil som regel ske med en tynd, ikke synlig tråd på fortændernes bagside og med en skinne til natbrug. Hvor længe tænderne skal fastholdes er helt afhængig af hvad der bliver rettet, hos nogle bliver biddet hurtigt stabilt, men drejer det sig for eksempel om tænder, som har flyttet sig på grund af paradentose, skal tænderne holdes fast for resten af livet.

Ring og hør mere

Kontakt os og hør mere om tandregulering for voksne og børn. Ring gerne på telefon 46 36 50 33 eller send en mail på Roskilde@specialtan​dlaegerne.com.