Ny patient

Få rettet de skæve tænder ud

De fleste mennesker har skæve tænder i større eller mindre grad.

Hos nogle patienter er de så skæve, at det kræver behandling. Enten fordi tænder, tyggemuskler eller kæbeled kan tage skade, eller fordi patienten ønsker at få lige og regelmæssige tænder.

Hvorfor har man skæve tænder?

Årsagen til skæve tænder er en kombination af arv og miljø. Det skal forstås sådan, at kæbernes størrelse og placering til dels er betinget af arv, det samme gælder tændernes størrelse og antal.

Tænder og kæbers placering kan også påvirkes af lokale funktionelle faktorer. For eksempel vil langvarig brug af sut eller fingersutning betyde, at patienten kan udvikle skæve tænder med et stort overbid. På samme måde kan en livlig tunge betyde, at fortænderne i over- og undermund skubbes fra hinanden, så man ikke kan bide ting over med fortænderne – det kaldes også for åbent bid.

Behandling mod skæve tænder

En tandreguleringsbehandling sigter mod at stille tænder og kæber i harmoni med resten af ansigtet og derved skabe et æstetisk flot resultat.

Behandlingen skal desuden sikre, at tænderne kan bevares sunde hele livet og med en optimal funktion af tunge, læber, tyggemuskler og kæbeled. Så ønsker du et liv uden skæve tænder, skal du tage fat i Specialtandlægerne i Roskilde.

Få mere information

Du kan kontakte klinikken i Roskilde på telefon 46 36 50 33 eller sende en mail på roskilde@specialtan​dlaegerne.com og høre, hvad dine muligheder er. Vi modtager gerne patienter fra eksempelvis Køge og Taastrup.

Vi hjælper dig til at slippe af med de skæve tænder.

Tandbøjler – vi er eksperter

Skæve tænder eller tandstillingsfejl rettes med forskellige typer af tandbøjler. Hos Specialtandlægerne i Roskilde nær Taastrup & Køge har vi stor erfaring og ekspertise inden for netop dette.

​Forskellige typer af tandbøjler

Der findes ikke to patienter med helt det samme bid. Derfor findes der heller ikke to patienter med samme tandstillingsfejl. Af den grund kan man heller ikke lave en standard tandbøjle, som kan rette alle typer af tandstillingsfejl.

​Hver patient er unik. Derfor skal hver tandbøjle og bøjlebehandling også være specialdesignet, til den enkelte patients ønsker omkring det forventede slutresultat. Den skal matche patientens ønske om behandlingens varighed og tandbøjlens synlighed eller især usynlighed.​

Vi møder dine behov

Når vi skal starte en proces og behandling op med en tandbøjle, skal der laves en grundig undersøgelse og analyse af den enkelte patient, så alle muligheder er vendt inden behandlingen startes.

Vi tilbyder behandling med alle typer af tandbøjler, som findes på det globale marked.

Vi udfører tandreguleringsbehandlinger på alle patienter fra unge til ældre. Vi kan tilbyde behandling med tandbøjle på alle typer af tandstillingsfejl. Vi kan hjælpe med alt fra en lille skæv fortand til en behandling, som omfatter flytning af både tænder og kæber i forbindelse med behandlingen.

​​Kontakt os for mere information

Er du interesseret i at vide mere omkring vores tandbøjler, selve behandlingen eller andet? Bestil en tid til forundersøgelse, hvor vi kan gennemgå dine muligheder for behandling med tandbøjle.

Kontakt os på telefon 46 36 50 33 eller send en mail på roskilde@specialtan​dlaegerne.com, hvis du ønsker at blive klogere på vores behandlingsmuligheder.

Tandregulering

Vi tilbyder tandregulering til børn og voksne. Vi modtager gerne patienter fra området nær Køge, Taastrup og Roskilde.

​Tandregulering som voksen

Tidligere mente man, at tandregulering kun var for børn. Men den teknologiske udvikling og nye bøjletyper har gjort behandlingen lettere og mere effektiv. I dag kan alle uanset alder få rettet tænder – det er aldrig for sent. Tandregulering kaldes også ortodonti.

Tandregulering for børn

I Danmark bliver alle børn i løbet af skoletiden undersøgt af en specialtandlæge i tandregulering.

Barnet bliver tilbudt gratis behandling, hvis der er tandstillingsfejl, som er så udtalte, at de opfylder de kriterier, som er opstillet af Sundhedsstyrelsen. Behandlingen foregår i kommunalt regi. Når man er 16 og 17 år kan behandlingen foregå i privat regi.

Selv om man ikke opfylder kriterierne for offentlig behandling, kan man dog stadig have et ønske om tandregulering. Vi tilbyder tandregulering af alle tandstillingsfejl mod egenbetaling.

Flere forskellige bøjletyper

Når voksne skal have fortaget en tandregulering, vil det oftest være nødvendigt med en fastsiddende bøjle. Men mange voksne viger tilbage for at optræde med ‘togskinner’ på tænderne. Der er derfor udviklet mere kosmetiske acceptable bøjletyper.

Der er mulighed for at vælge en bøjle, hvor låsene sidder på bagsiden af tænderne. Teknikken her er dog mere kompliceret, og det er dermed også en dyrere løsning.

Invisalign er en anden mulighed. Det er en helt ny og praktisk talt usynlig måde at få rettet tænder på. Tænderne rettes ved hjælp af en serie gennemsigtige plastskinner, der skal bruges både om dagen og om natten og kun tages ud, når man spiser og børster tænder. Det er dog ikke alle tandstillingsfejl, som kan rettes med denne bøjle.

Behandlingen

Hvor længe man skal gå med bøjle afhænger af, hvor meget tænderne skal rettes. Men de fleste skal regne med 12 til 18 måneder. I den periode skal bøjlen kontrolleres og strammes op ca. hver 6. til 8. uge.

Efter en tandregulering er det meget vigtigt, at tænderne fastholdes i den nye stilling. Det vil som regel ske med en tynd, ikke synlig, tråd på fortændernes bagside og med en skinne til brug om natten.

Hvor længe tænderne skal fastholdes er helt afhængigt af, hvad der bliver rettet. Hos nogle bliver biddet hurtigt stabilt, men drejer det sig for eksempel om tænder, som har flyttet sig på grund af paradentose, skal tænderne holdes fast for resten af livet.

Ring og hør mere

Kontakt os og hør mere om tandregulering for voksne og børn. Ring gerne på telefon 46 36 50 33 eller send en mail på roskilde@specialtan​dlaegerne.com.

Tandretning

Vi er en specialklinik, hvor vi udelukkende beskæftiger os med tandregulering. Du er derfor i trygge hænder hos os, hvis du har behov for tandregulering.

​Stor erfaring inden for tandretning

Klinikken har ligget i Roskilde i mere end 35 år og drives i dag af Jens Fog Lomholt og Søren Wiborg Lauesen, som begge er specialister inden for tandretning og tandregulering.

Vi kan tilbyde behandling af høj kvalitet med veldokumenterede metoder og med en bøjletype, som afspejler dine særlige ønsker og behov.

​En vellykket tandreguleringsbehandling sigter mod at indstille tænder og kæber i harmoni med resten af ansigtet. Ligeledes skal en vellykket tandretning sikre et stabilt resultat, som bevarer tænder og tandkød sundt i mange år fremover.

Tandretning efter dine behov

Uanset hvilken form for tandretning eller anden behandling, der er brug for, bestræber vi os på at tilbyde den bedste behandling til vores patienter.

Derfor holder vi os opdaterede via kurser og kongresser i ind- og udland, ligesom vi selv giver vores viden og erfaring videre via kurser og undervisning indenfor tandregulering.

Kontakt os for mere information

Vil du vide mere om tandretning eller om vores klinik i Roskilde? Så tøv endelig ikke med at kontakte os på telefon 46 36 50 33 eller via mailen roskilde@specialtandlaegerne.com.

Behandling med usynlig bøjle

Mange patienter vil gerne have rettet tænderne, men afstår fra behandling ved tanken om flere år med synlige ”togskinner” på tænderne. Der findes dog heldigvis andre, og mindre synlige, muligheder, hvis tænderne skal rettes. En usynlig bøjle.

Flere muligheder

​Man kan vælge at udføre behandlingen med en fastsiddende bøjle på indersiden af tænderne, som er en fuldstændig usynlig bøjle for den uvidende. Den indvendige bøjle fungerer i princippet på samme måde som de udvendige ”togskinner”. Så typisk er det muligt at rette de fleste typer af tandstillingsfejl med indvendige bøjler.

​En anden mulighed for en usynlig bøjle er at rette tænderne med aftagelige gennemsigtige skinner som for eksempel Invisalign.

Behandlingen med denne type usynlige bøjle forløber ved, at man skifter skinne hver 7. dag, og tænderne gradvist flyttes for hver skinne imod det planlagte slutresultat. Invisalign er især velegnet til mindre tandreguleringsbehandlinger.

Kom til en forundersøgelse

Hvilken type usynlig bøjle, vi vil anbefale, afhænger af typen af tandstillingsfejl og patientens forventninger til behandlingsresultatet. Derfor opfordrer vi til at bestille tid til en forundersøgelse, hvor de forskellige behandlingsmuligheder med usynlige bøjler gennemgås med patienten.

Mere information?

Du er mere end velkommen til at kontakte os på telefon 46 36 50 33 eller via kontaktformularen, hvis du ønsker mere information omkring usynlige bøjler. Vi modtager gerne patienter fra Roskilde, Køge og Taastrup og omegn.