Skip to main content

VELKOMMEN HOS SPECIALTANDLÆGERNE I ROSKILDE


Vi er glade for, at du har valgt os som din tandreguleringsklinik til dig selv eller dit barn. Vi værdsætter et godt samarbejde, der bygger på tryghed, information og en behandling udført med højeste faglige standart.

Vi er en specialklinik beliggende i hjertet af Roskilde gennem mere end 35 år. Den drives i dag af Søren Wiborg Lauesen og Jens Fog Lomholt, som udover at være tandlæger har en 3-årig specialistuddannelse i tandregulering. Vi holder os årligt opdateret via en række kurser og kongresser i ind- og udland. Ligesom vi selv giver vores erfaring videre til tandlæger via foredrag og kurser indenfor tandregulering.

Rejsen mod dit nye smil skal derfor altid være i trygge hænder, uanset hvilke ønsker du har til din tandretning. Vi tilbyder behandling med diskrete bøjletype, der afspejler dine særlige ønsker og behov.

Du har sikkert en masse spørgsmål. Herunder kan du læse mere om, hvordan vi vil rette dine skæve tænder.

Her kan du læse mere om os.

DET SKAL DU VIDE SOM NY PATIENT

Rejsen mod dit nye smil starter med en grundig information. Det er vigtigt for os at skræddersy dit forløb til at matche dine ønsker og behov. Derfor afsætter vi 45 min til en konsultation, hvor vi undersøger dine tænder, kæbeled og tandstilling for at gå i dialog om den bedste løsning for dig. Det vil sige bøjletype, økonomi, varighed og forbehold.

Du kan nemt booke en tid til en konsultation ved at sende en mail eller ringe. Du behøver ikke have en henvisning fra din egen tandlæge.

Konsultation koster 950 kr. og refunderes ved start på behandling hos os og hvis du ikke bliver henvist til videre behandling på evt. sygehus. Henvisning til sygehus koster 1500 kr.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller ønsker at vide mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Vi modtager glædeligt patienter fra hele Sjælland, Roskilde, Køge & Taastrup.


HVAD KOSTER EN BØJLEBEHANDLING?

Voksne med skæve tænder

Økonomien skal ikke stå i vejen for at opnå et nyt smukt smil. Behandlingen kan betales på en gang eller i ratebetalinger pr. måned uden gebyr over behandlingens varighed dvs. en periode på 12 – 24 måneder.

Kommunen yder ikke støtte til din tandreguleringsbehandling. Hvis der er tale om en pludselig opstået skade på tandsættet, som påviseligt udløste stillingsændringer af en eller flere tænder, vil din tandforsikring i nogle tilfælde yde erstatning.

Den keramiske bøjle koster 4600 kr. ekstra pr. kæbe. Den indvendige bøjle (på bagsiden af tænderne) er dyrere, fordi den skal fremstilles individuelt. Tillæg for en indvendig bøjle er 14.900,- kroner pr. kæbe.

Se mere under priser.

Børn med skæve tænder

I Danmark bliver alle børn undersøgt for tandstillingsfejl af egen børnetandlæge eller specialtandlæge. Barnet bliver tilbudt en gratis behandling i den kommunale tandpleje, hvis det opfylder Sundhedsstyrelsens kriterier for tandregulering.  En stor andel af børnene frasorteres fordi afvigelserne er mindre væsentlige eller kun kosmetiske.

I 2018 blev Fritvalgsordningen indført. Dette giver mulighed for at tilmelde dit barn hos din egen privatpraktiserende tandlæge. Dit barn skal således også undersøges af en privatpraktiserende bøjletandlæge, som tager stilling til om dit barn opfylder Sundhedsstyrelsens kriterier for tandregulering.

Opfylder dit barn (0-16 år) reglerne for tandregulering under Fritvalgsordningen vil din egenbetaling med kommunalt tilskud være ca. 14.000 kr. Kommunen vil nemlig dække 65% af udgiften (når barnet er mellem 0-16 år), mens 100% af udgiften dækkes, når barnet er 16-18 år.

Opfylder dit barn ikke Sundhedsstyrelsens kriterier for tandregulering, eller ønsker I fortsat at være en del af børne- og ungdomstandplejen, så kan vi sagtens tilbyde behandling, men med fuld egenfinansiering.

KAN MIN TANDRETNING GØRES DISKRET MED EN USYNLIG BØJLE?

Er du ked af at smile pga. dine tænder er skæve, men ønsker ikke at skulle have synlig bøjle i flere år? Så findes der flere diskrete alternativer til togskinner, som fx aftagelige gennemsigtige plastskinner kaldet Invisalign eller fast usynlig bøjle på bagsiden af tænderne.

Det giver dig eller dit barn mulighed for at gennemgå en højt specialiseret behandling med et smukt resultat uden nogen lægger mærke til det.

Du kan læse mere om dette under vores apparaturtyper og Invisalign.

HVOR LANG TID TAGER DET AT FÅ RETTET TÆNDER?

Alle patienter er unikke og et bøjleforløb er meget individuelt. Mindre tandstillingsfejl kan reguleres på få måneder, mens større behandlinger af begge kæber kan tage 12-18 måneder. Vi følger dig til kontroller igennem din behandling hver 6.-8. uge for sikre, at alt forløber planmæssigt.

Efter behandlingen afsluttes sættes en fast tråd på bagsiden af tænderne, og du får en aftagelig skinne, som skal benyttes i en periode om natten. Dette er for at fastholde det opnåede resultat. Har du nogle specifikke spørgsmål til dette, så kan du se, om du kan finde svaret under vores ‘spørgsmål & svar‘.

HVORDAN KOMMER JEG I GANG MED MIN TANDRETNING?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogen spørgsmål til dine muligheder. Vi sidder klar til at hjælpe, og vi bestræber os på at vende tilbage hurtigst muligt. Skulle telefonen være optaget, så book en tid til en konsultation online eller send os en mail.

En konsultation koster 950 kr., men er gratis hvis du kommer i behandling hos os.

Kontakt os på telefon 46 36 50 33 eller via vores kontaktformular.