Skip to main content

ORTODONTISK KIRURGI


Specialtandlægerne i Roskilde nær Køge og Taastrup udfører ortodontisk kirurgi på patienter, der har brug for mere end en tandregulering.

​​HVAD ER ORTODONTISK KIRURGI?

Hvis en tandstillingsfejl skyldes en større afvigelse i stillingen mellem over- og underkæbe, er det sjældent muligt at lave et optimalt resultat alene med tandregulering, hvorfor ortodontisk kirurgi er nødvendig.

​I sådanne situationer vil det ofte være nødvendigt at flytte over- og/eller underkæben ved et kirurgisk indgreb i kombination med en tandreguleringsbehandling. Underbid, åbent bid eller meget store overbid kan blandt andet være årsag til ortodontisk kirurgi.

​​Et typisk behandlingsforløb kræver, at man først retter tænderne i over- og underkæben hver for sig. Efterfølgende stilles kæberne i en indbyrdes harmonisk position via en kæbeoperation, som foregår i fuld narkose på en kæbekirurgisk afdeling i hospitalsregi.

Efter kæbeoperationen vil der være behov for at bruge nogle måneder på at rette tænderne helt på plads, så både tænder og kæber kommer til at slutte i en optimal position.

MANGE ÅRS ERFARING OG EKSPERTISE

Ortodontisk kirurgi foregår i et tæt samarbejde mellem kæbekirurger og tandreguleringstandlæger. Det forudsætter en særlig viden og erfaring, da behandlingsforløbet adskiller sig fra en almindelig tandreguleringsbehandling.

​Vi samarbejder med kæbekirurger på Odense, Næstved og Køge sygehus omkring disse behandlinger. Jens Fog Lomholt er ansat ved Rigshospitalet, hvor han behandler patienter med behov for ortodontisk kirurgi.

KONTAKT OS

For mere information kan vi kontaktes på telefon 46 36 50 33 eller ved at sende en mail på roskilde@specialtan​dlaegerne.com.