Skip to main content

SPØRGSMÅL & SVAR


GØR DET ONDT AT FÅ RETTET TÆNDER?

Nu om dage bruges legeringer i materialerne, som gør at generne er langt mindre end tidligere. De første dage efter bøjlen er sat på og når den bliver justeret, kan tænderne være ømme. En hovedpinepille vil kunne fjerne den eventuelle gene.

HVOR LANG TID VARER EN TANDREGULERING?

En tandregulering varer som regel 1-2 år afhængig af behandlingens omfang og valg af bøjletype. Bøjlen skal kontrolleres og justeres hver 6.– 8. uge.

KAN JEG VÆRE SIKKER PÅ AT RESULTATET HOLDER?

Når tænderne er rettet, skal de fastholdes (retineres) i den nye stilling. Det sker som regel med en tynd tråd, der limes bag på fortænderne og en skinne til brug om natten. Hvor længe tænderne skal retineres varierer. Hos både børn og voksne anbefaler vi at bevare tråden resten af livet.

KAN DER OPSTÅ SKADER I FORBINDELSE MED EN TANDREGULERING?

Bøjlerne i sig selv skader ikke tænderne, men de gør det mere tidskrævende at opretholde en god mundhygiejne.

Det er vigtigt, at tænder og tandkød holdes omhyggeligt rene, da den plak, som samles omkring bøjlen, ellers vil medføre afkalkning af emaljen og give tandkødsbetændelse.

​Hvis bøjlen løsnes, virker den ikke som den skal, og kan eventuelt beskadige tænder og tandkød. Derfor er det vigtigt, at bøjlen kontrolleres regelmæssigt, og at de anvisninger, der gives af specialtandlægen, følges. Det er vigtigt at ringe til klinikken, hvis der opstår problemer.

KAN MAN SPISE NORMALT?

Bøjlerne i sig selv skader ikke tænderne, men de gør det mere tidskrævende at opretholde en god mundhygiejne.

Kontakt os og hør mere

Kontakt os på telefon 46 36 50 33 eller send en mail på Roskilde@specialtan​dlaegerne.com​, hvis du har nogen spørgsmål til vores behandlinger eller andet.